Winter
Zachtjes verzet ik mijn voet,
gedachteloos de wereld tegemoet.
Een rilling raast door mijn lichaam,
niet pijnlijk maar zelfs een beetje aangenaam.
Onder mijn voeten hoor ik het zachtjes kraken
een gevoel dat je uit je roes doet ontwaken.
De koude kruipt door mijn kleren
mijn gedachten lijken alles aandachtig te observeren.
Het hoogbezoek is eindelijk in het land,
na enkele uurtjes zijn we al helemaal verwant.
Bomen zijn bedekt met witte diamanten,
allemaal in verschillende vormen en varianten.
Het was me tijdens die hete dagen helemaal ontgaan,
maar de start van de winter maakt me voldaan…
zaterdag 18 november 2006, 22u16