Een afscheid,
Niet fijn
Een afscheid
Veel pijn
Een afscheid
Zo vreemd
Een afscheid
Wat zoveel neemt
Na een afscheid volgt vaak leegte
Door die leegte volgt vaak pijn
Soms duurt afscheid een heel leven
Maar nee nooit is afscheid fijn
Wanneer het afscheid komt door dood
Houden mensen zich vaak groot
Dan vanbinnen zijn ze klein
De glimlach, vaak maar schijn
Thuis huilen
Bij mensen schuilen
Schuilen, achter een blij gelaat
Je gebruikt het als een sieraad
Een sieraad wat jou gevoel bedekt
In de hoop
Dat nooit iemand het ontdekt.