Aankondiging
De Haan kraaide als nooit tevoren,
Jezus Christus was geboren.
De dieren spraken met elkaar
over dit wonder.
Hun schepper was geboren,
nederig in een stal.
Mens en dier
werden verenigd met elkaar,
Ere zij God, in de Gloria!
Zing allen met Luide stem,
Engelen begeleiden hem.
Vanzelfsprekend
aanvaarden zij Hem
als hun Koning,
Hij vond bij hen Zijn woning
Nederig moeten wij zijn,
om dit te begrijpen
Ales in allen
Zegt luidt een stem,
Hij is De Christus
Jubelt Hem ter ere,
opnieuw mogen wij leren
wat belangrijk is.
Hem navolgen is het devies,
Verlies je doel niet uit het oog,
dan houden wi j
Zijn Heilige naam hoog!