Brood bakken vraagt tijd.
Het bij mekaar zoeken van alla ingredienten,
deeg kneden en laten rijzen.
Brood is dagelijks voedsel voor het lichaam.
Om ervan te genieten moet je eerst zelf tijd maken.
Je kan het ook bij de bakker halen,
maar dan mis je de geur en de warmte.
Je kan je brood ook delen met anderen.
Nu ontdek je de vreugde van je inzet voor iets of iemand.
Zo voel je liefde en dankbaarheid.
Zo krijg je voedsel voor je geest.
Je gaat die vullen met waardevolle dingen
die je nooit meer loslaten:
een kleinkind, een goed gesprek, een foto,
een wandeling, een glas wijn ...