Mijn orchidee.
Een prachtige witte orchidee
staat te pronken voor m’n raam,
lekker in de zon, kijk ik haar aan,
ze koestert zich in het zonlicht,
het is een mooi gezicht!
En de parallel van bloem naar mens
overschrijdt de grens.
Ook een mens kan stralen van geluk,
koestert zich aan warmte die hij krijgt,
en het blijft mij boeien,
hoe een mens kan groeien,
door, liefde, aandacht en waardering!
Soms even in een dip,
en in een wip
denk ik weer aan m’n orchidee.
Ook zij laat haar bloemen los,
en lijkt even dood te gaan,
om na enige tijd van rust
weer in volle bloei te staan.
Een prachtige bloem, mens!!
Mijn orchidee!