dat ene meisje
ze heeft niemand meer
geen ouders
geen broers
geen zussen
niemand
niemand ziet haar staan
ze kijkt altijd
met angst in haar ogen
soms lijkt het zelfs eng
zo verlegen als zei is
onveschrijfbaar
ik vind haar soms zielig
dat ene meisje zonder vrienden
is het haar shuld
of kan zei er helemaal niks aan doen??
altijd aleen
met gebogen schouders loop ze door school
wat lijkt ze klein in die grote gangen
haar kleine gezichtje
met haar hare
Die voor haar gezicht hangen
ik kan het niet aanzien
en loop naar haar toe
als ze me ziet
draait ze snel om en loopt weg
de volgende dag
de klas krijgt een schokkend bericht.
het ene meisje is er niet meer
zelfmoord, ik begin te huilen
hoewel ik haar niet kende
doet het me toch heel veel pijn
zoveel dat had nooit gedacht.
een week later
ik sta op de begraafplaaats
Zoekend na het graf van het meisje
na tien menuten vind ik haar
Ze heten vicky
wat een prachtige naam
ik praat tegen haar lieve woordjes
ik weet zeker dat die haar goed zullen doen
dat ene meisje
enzaam en aleen gestorven
aleen maar
omdat zei niemand had