Vanwaar ben jij gekomen,
zoekend naar vergiffenis,
maar niet tonend van berouw,
tot verlangend naar dat wat vrijheid is.
De strijd, is het gedaan?
Alleen maar inlatend van het verleden,
denkende dat het niet beter kan,
werken naar een slechter heden.
Gevonden in de rottige woorden van datgeen,
wat jij niet tonen wilde,
voelde je je toen niet zo alleen,
dat je hart uit medelijden tot jezelf schreeuwde.
Is het zo moeilijk te luisteren?
Accepteren naar dat wat komen zal,
niet wetende dat je nog een kans hebt,
In zelfmedelijden, in jouw diepe dal.
Wil je niet zien dat je verder kan gaan?
Vinden naar het leven,
en waarderen wie je bent,
en dat wat Hij ons heeft gegeven.