Hoeveel mensen
Denken aan zich zelf
Hoeveel mensen
Hebben geen gevoel
Gevoel voor een ander
Hoeveel mensen
Kijken niet verder dan het hoesje
Hoeveel mensen
Denken dat ze alles zien
Terwijl ze kijken naar wat ze willen
Zodat jij in hun ogen bent wat zij willen
Als zij willen, dan zien ze jouw lachen
Dan zien ze een glinster in jouw ogen
Ook al is het dan een traan
Een traan die wil gaan lopen
Maar die hou jij weg
Als valse schijn
Maar als mensen willen, zien ze je huilen
Terwijl je zo graag lacht
Dan maken ze jouw treurig
Dan verzinnen ze wel wat
Iets wat jouw zo zielig maakt
Gewoon omdat ze geen tijd hebben
Gewoon om dat ze een dicht geslagen boek zijn
Daarom kunnen ze niet verder kijken
Gewoon even door die ogen heen
Naar waar ieders zieltje zich bevind
Naar waar het echte schuilt
Waar je kan zien hoe iemand is
Want echt een hoesje is niet wat telt
Wie even verder kan kijken snapt
Wat ik net heb vertelt