Ogen open, ogen dicht
zit ik in gedachten
waar vind ik nu het licht
het licht voor aller ogen
waarbinnen ik zal geloven
dat het met mij wel goed komt
al die verwachtingen, steeds die druk
is vermoeiend en uitputtend
het brengt me steeds weer van me stuk
nu gekozen nu bedacht dat ik dit niet meer wil
en dit niet meer van mezelf verwacht
Rust en tijd dat heb ik nodig
ook al klinkt het overbodig
mensen moeten niet zoveel haasten
als maar denken ik moet zoveel
dat is frustrerend
en dat helpt je niet
voor geen deel
Dus hou nu allen in gedachten
dat het niet helpt zoveel te verwachten
taken stellen is ok maar niet zoveel
want daar kan ik niks mee
ik ervaar dan weer die druk
en dat bracht me net nou van me stuk
je eigen tempo bepalen is beter
anders werkt het voor geen meter
dan voel je jezelf rustig worden
en kan je meer aan
dan is alles wat je wilde
al meer dan voor de helft gedaan