Met kerst in gedachten denk ik aan
hoop, liefde, mensen, geluk en warmte
ieder huis heeft zijn kruis,
maar niet alles wat daar binnen leeft
is wat men te zien krijgt
Kerst heeft voor mij vele gedachten
een kerst waar ik veel in mee heb gemaakt
en dat me iedere kerst toch weer raakt
ik zie die kerstboom nog weer voor me
gele strikken van hoop in de boom
denkend aan een dierbare in mijn familie
die op dat moment moeilijk had
dat koste veel verdriet en pijn
de vragen van waarom nou en op dat moment
hoopte je dat diegene bij je kon zijn
om kerst te vieren, het gevoel van samenzijn
Ja bedenk goed kerst is een feest van samenzijn
al je geliefde, kennissen en vrienden om je heen
zo zou kerst moeten zijn, elkaar liefde geven en delen
In gedachten is kerst een feest, feest van de geboorte
feest dat steeds weer opnieuw mensen ogen opent
sta stil bij de dingen in het leven
het gaat om geven en nemen