Luister naar de kerstklokken
als ze luiden in de kerstnacht.
Besef dan dat het de klokken
van de vrede zijn die over ons
word gebracht.
Zij brengen ons weer samen
bij elkaar en we worden samen
weer een.
De mensen staan dan weer
open voor elkaar.
gij ziet geen haat om u heen.
Denk dan ook eens na die tijd
aan een ander die het niet zo
goed vergaat.
Laat hem blijken dat u open
voor hem staat.
Geef hem wat liefde, en begrip
daar hunkert ook hij naar.
En eens staat ook hij weer
open voor een ander.
Zo groeien wij naar elkander.
En worden samen weer een.
En ooit komt er eens een
kerstmis, zonder haat of
deernis om ons heen.