Lieve Marcel,
Het begon niet zoals het zou moeten,
ik wou je niet, maar je bleef me dagelijks vriendelijk begroeten.
Ik hield nog steeds van die andere,
er was niemand die dat kon veranderen.
Sanny, dat was de naam van de pony waar ik in mijn hart voor vocht,
maar iemand had haar zomaar verkocht.
Toen ineens stond jij op haar plek,
toen ik dat zag, stroomde de tranen als een gek.
en jij, jij kon het niet weten,
maar ik kon haar niet zomaar vergeten.
Langzaam aan merkte ik dat verdriet slijt,
ik had jou genegeerd, daarvan had ik spijt.
Ik bood mijn excuus aan en leerde je kennen,
voorzichtig aan begon je aan mij te wennen.
We waren voor elkaar geboren,
jij, je was de enige waarbij ik echt wou horen.
We hebben het samen heel goed gehad,
maar er was iets wat ik vergat.
Alles stopt ooit,
dat is iets wat ik nu niet meer vergeet, nooit.
We wonnen op zondag de wedstrijd met gemak,
en nooit zal ik vergeten die donderdag die ons leven opbrak.
Je lag enorm ziek in je stal te kreunen,
ik probeerde je te steunen.
De dierenarts was meteen gebeld,
die kwam naar ons toe gesneld.
3 weken lang heb je voor je leven gestreden,
heb ik voor jou gebeden.
Maar toen kwam de dag dat de artsen het opgaven,
en mij vertelde dat we de strijdbijl moesten begraven.
Ik heb gehuild tot er geen traan meer was,
toen besefte we alles pas.
Het was over, we raakte elkaar kwijt voor de rest van het leven,
toen wist ik pas echt hoeveel ik om je was gaan geven.
Ik hing om je hals voor de laatste keer,
wetend dat we elkaar niet meer gingen zien, nooit meer.
je wist zelf ook dat de strijd gestreden was en het hierna over zou zijn,
eindelijk werd je bevrijd van je pijn.
Ik zal altijd aan je blijven denken was mijn laatste zin,
van jou nog een zachte hinnik, daarna stortte je in...
Je was nu op weg naar de eeuwige groene weide,
maar het afscheid deed pijn in het hart van beide.
Nooit zal ik de zware en dappere strijd van jou vergeten,
het gevoel wint het van alles, dat is wat wij nu weten.
lieve Marcel, de tranen zullen voor jou nog wel eens stromen,
maar je was het beste dat me ooit is overkomen.
Maar op de dag dat ik mijn laatste adem laat,
zal ik weten hoe het nu met jou gaat.
Zullen we samen over de weides dwalen,
en zal de zon eeuwig voor ons stralen...