De dreigende wolken naderen; omringen
een tropisch klimaat, het weer is omgeslagen
niet tijdelijk, maar voor langere duur zullen
deze massa's het uitzicht wegnemen
geen enkel oord is veilig-overal klinkt lawaai-
en niemand kan vertrouwen van mij
nu nog ontvangen (wat eerst mijn schuilplek
was, verandert in een dodenplaats)
de wolken slaan tegen elkander; alle hoop
is weggewaaid. Ik zit vast op mijn eerder vertrouwd
plekje; niets heeft nog zin, want
de open vrijheid sluit me in.
*oud gedicht, gevonden in een lade met zoekgeraakte spullen*