Met alle warmte die ik bezit
zal ik proberen om de kou in
jou te verjagen.
Ook al ben je water vlug toch
zal ik proberen om jou in vuur
en vlam te laten geraken.
Ook al zijn sommige kloven
smal of breed.
Met liefde zal ik proberen bij
jou te geraken.
Je kan het zo kort of lang
bekijken van boven tot onder.
Je doet een deur open en dicht.
Maar zelfs na het donker wordt
het weer licht.
Je loop van links naar rechts
van binnen naar buiten.
Je ziet de nacht plaats maken
voor de dag.
Maar de harde tijden zullen
verzanden in zacht aanraken.
Voorzichtig wild en tederzacht
zal ik proberen je zwoele gevoelens
los van je kilte maken.
Dan pas zal vroeg of later wij
tot elkander geraken.