Daar sta ik dan
aarzelend, peinzend
nog een keer pal
tegenover mezelf
Daar sta jij dan
voor de zoveelste keer
kijk je naar
heel iemand anders
Wat is er zo hetzelfde
aan ons, spiegelbeeld?
want al wat ik hetzelfde vind
is de kleur van ons haar.
Daar staan we dan
zoals altijd
lopen we maar weer weg
van de ander die mooier is