Door de passionele zucht,
Ben ik jou geworden, liefste,
Ik ben je hart, ik ben je ziel,
Ik ben je evenbeeld, het diepste.
Waar ik loop, daar loop jij,
Waar ik stop, zit jij te wachten,
Wat ik denk, zijn jouw gedachten.
Als ik lach, is dat jou gevoel,
Als ik huil, is dat jouw verdriet,
Wanneer ik stierf, ging jij teniet.
Maar wie ben jij op deze Aarde,
Als ik morgen mezelf terug vind,
En niets meer zie van jouw waarde?
Zwarte Roos.