flitsend,
alles nog een keer
het mes, men pols, het kloppend hart
de beweging die zo snel ging
dat niemand hem tegen houden kon
een schreeuwende pijn
en daarna niks meer
stil stroomt het bloed uit de wond
open monden, maar geen geluid
en ik denk: alles, dit alles is zo over
....
huilend sla je je armen om me heen
smekend, biddend dat dit alles een droom is
je wrijft de haren uit men gezicht
en sluit daarna zacht men ogen