Een maagdelijk teken
in het helledonker,
voetstappen op een kreunende trap
koffie doet zijn slapeloze werk
gesuis in het hoofd,
bliksemschichten en reizen
naar helverlichte paleizen
waar assepoester vruchteloos wacht
op de gevallen prins van zijn paard,
een engel doorklieft de hemel
met zijn zwaard,
geheven beker in haar hand
vurig blikkend gezicht
verandert nachtrust in sluimer.
Ben jij dat ?
Hou de wake, zorg voor mij
neem al mijn angsten mee,
streel mijn aangezicht
ruik mijn adem en kijk
in mijn smachtende ziel
die zich naar jou richt.