zeespiegel
kriegelende rimpels
nauwelijks te zien
soms opgezweept
tot metershoog
door grote, kleine passanten
en soms doorklieft
een oude kotter
minimale vangst
men lijkt ermee tevreden
en keert de rust daarboven weer
oneindige spiegel
geeft haar geheimen
moeizaam mondjesmaat prijs
maar onder, op de bodem
groeit het rif niet meer