Vreemdeling
Anders dan ik lijk jij helemaal niet op mij
Lang zwart golvend haar
Bruin gekleurd, donkere ogen
Uitheems, apart en anders
Je spreekt met een vreemde tongval, moeilijk te verstaan.
Andere cultuur, andere gewoonten
Ik moet moeite doen om je te begrijpen.
Anders, vreemd, uitheems, gekleurd, gewoonte;
woorden die bij je passen en die je niet kwetsen.
Ik respecteer je als diegene wie je bent en waarvoor je staat,
en probeer met geduld, gevoel en open hart jou te begrijpen.
Wees welkom.
Zalig kerstmis.