Hij zal…
weergaloos de messen trekken;
talenten stelen zonder straf;
in razend tempo koppen snellen
van gedichten voor hun graf.
Zijn messen snijden.
Zinnen kreunen hun bekentenis.
Betekenis in hen ontnomen
omdat de rechter krommer is.
Vlijmend, scherper wordend,
fileert hij, gapend van kritiek,
alle graten, en de schellen
van de ogen van publiek.
Klaar is kees
de dichter is geweest.
WIL MELKER
14/09/2000