Zinloos geweld
Zinloos geweld, waarom eigenlijk deze naam?
alsof ooit het begrip “zinvol geweld” heeft bestaan
Geweld gebruiken is nooit goed
Maar soms verkeer je in een situatie dat je wel moet
Vaak zijn de daders onder invloed van alcohol
waarom trap je in godsnaam iemand in elkaar, dat doe je toch niet voor de lol?
Alcohol wordt vaak als excuus gebruikt voor het toepassen van geweld
het slachtoffer zit er maar mee, die heeft dit nooit besteld
Behalve lichamelijk letsel zit je misschien met een trauma, jarenlang
je durft niet meer alleen over straat, in het donker ben je altijd bang
Wat moet je ermee? Het helpt erover te praten
je moet verder met je leven in de hoop dat ze jou nu wel met rust laten