De dagen zijn grijs, een koude wind waait
Een droevige melodie
Speelt zacht over het terrein
En ik ga weg - naar waar niemand meer zal zijn.
Ik denk aan wat er is gebeurd
En weet dat ik niet verder kan
Ik kijk terug op alles en
Loop langzaam er vandaan.
Van buiten houd ik me groot
En lachend ga ik door
Maar van binnen schreeuw ik
Ik moet er vandoor!
Wat heeft het nog voor zin
Om steeds verder te gaan
Als er niets is om voor te gaan.
En alles fout is gegaan.
Jullie waren er en zo was het goed
Voor lachen en huilen -en gaven me moed
Maar nu kan ik echt niet verder meer
En leg ik me er uiteindelijk bij neer
Ik ben moe, kapot van alles
Mijn hart klopt en ik weet
Ik heb vanalles gedaan - en veel kwam op mijn pad
Maar geen moment spijt gehad
Ik ben nu op een punt en zeg
dat het goed is - ik ga weg.
Maar één ding wil ik dat je blijft onthouden
Ik zal altijd van je blijven houden.
Daan Kusen, 21 december 2006