Zelfspot
Geluk ...ik weet dat het er is
ik zie het voor me staan
maar durf het nog niet aan te pakken
terwijl het zo vreselijk mooi is
ik duw het nog even van me af
zwem nog even heerlijk in mijn problemen
zoals ik al jaren achtereen doe
want alleen dan heb ik een excuus
om aandacht te krijgen, te huilen en te klagen
niet verder te ontwikkelen en fijn te stil te staan
zodat ik dagelijks achteruit kan kijken
naar al het verdriet en de pijn dat achter me ligt
want zonder al mijn heerlijke probleempjes
ben ik niet interessant en kijkt niemand naar om
nee, ik creeer nog even wat fijn nieuw verdriet
door nog even een baantje extra te zwemmen
Geluk...ik weet dat het voor me staat
maar ik durf het nog niet te kijken
ben nog niet zo ver om het aan te raken
omdat het zo vreselijk mooi is