Ambrozijn (3)
In die dagen waren
er nog vlinders tussen
jou en mij.
Er waren wat men noemt,
vonkjes, geen scheikunde,
maar chemie.
Helaas, helaas,
er is geen sprake meer
van dat alles, tussen ons
bestaat alleen nog
maar het vuur, als
van een erupterende vulkaan.
Het leven met jou is een
levensgevaarlijk spel,
een echte Spielerei,
Want ik zwalp als een
dronken schip tussen
de Scylla en Charybdis
van verzengende passie
en hemelse gevoelens.
Ik zou niet weten wat ik ben,
maar in elk geval,
ben ik van jou.