Mensheid
De regen kaatst hard op mijn gezicht,
bijna door de werkelijkheid gezwicht.
Altijd in het goede van de mens geloofd,
en daardoor ben ik nu even verdoofd.
Waar is die mensheid heen?
het kan toch niet dat het plots zomaar verdween?
Geef haar toch mee met de ziekenwagen,
ipv je zo egoïstisch te gedragen…
Zie je nu echt niet dat ze hulp nodig heeft,
dat ze helemaal in een andere wereld zweeft?
Heb haar geholpen zover ik kon,
en jij… riskeerde haar leven door weg te rijden van het station!
zaterdag 13 januari 2007, 15u24