Moeder Jetje.
De oorlog was voorbij
De opbouw was begonnen,
nieuwe listen werden verzonnen
om aan babygoed te komen,
er waren immers nog bonnen!
Niks was er bijna te koop,
Je liep te hoop
om aan dagelijkse kost te komen.
Dus Jetje moest creatief zijn,
er werd nieuw garen gesponnen.
dat waren nog eens
andere tijden.
Je hersens kraken
om nieuw ondergoed
voor de baby
die komen moest.
te maken.
Meelzakjes
werden tot hemdje
en broekje gesmeed.
Een molenaarsvrouw
uit Hoogland
leerde letterlijk de touwtjes
aan elkaar te knopen.
moeder natuur
hielp haar een handje!