kon ik mijn verdriet maar vertalen,
vertalen in zoveel woorden.
kon je mijn gedachten maar lezen,
lezen met zoveel kracht.
dan kon je nu ook weten hoeveel ik voel,
dan kon je eens beseffen wat ik al die jaren al bedoel.
zou je niet eens willen dat je gedachten en gevoelens lucht waren.
dan dwaalde ze rond overal op aarde.
iedereen kan dan voelen,horen en zien,
dat ik al die jaren naar het ongeluk staarde.