De aarde, een grote bol
de bomen, steeds minder groen
Steeds meer mensen, steeds meer
verlangens en angsten
voor ieder nieuw mens
weer nieuwe hoop
De aarde, een stenen bol
de huizen, steeds groter
Steeds meer gebouwen, steeds meer
Dorpen en steden
Voor ieder gebouw
een paar bomen gekapt
De aarde, een grijze bol
de wolken, steeds minder wit
Steeds meer afval, steeds meer
Stervende dieren
Ieder nieuw stuk natuur
een snellere dood
De aarde, een zwarte bol
de natuur, uitgestorven
Steeds minder mensen
Hun ogen, tranend, vol vuil
en ieder nieuw mens
verlangend naar groen