vallend met geluk
Als ik uit het raam kijk
en kinderen over straat zie rennen
tikkie-jij-bent-hem hoor zeggen
en lachende gezichten zie
verschijnen er een glimlach
en twinkelende ogen
die lang niet zichtbaar waren
weer een keer op mijn gezicht
Dan zie ik iemand voorbij lopen
mijn glimlach verdwijnt
en maakt plaats voor een
open-mond-aanstaar-blik
Ik zie dat in mijn richting kijkt
en snel steek ik lachend
een hand op, en maak een gebaar
dat ze even op mij moet wachten.
Ik ren snel naar buiten
en val bijna in haar armen
als de steen waar ik over struikelde
2 meter verder had gelegen.
Ik hoor gelach van de kinderen
en kijk schamend omhoog
recht in haar ogen
en ik zie haar lachen
ik probeer op te staan
maar struikel nog half
en val weer, maar deze keer met geluk
recht in haar armen