BELACHELIJKE ANGSTEN
Soms ben ik sterk
Soms ben ik krachtig
Soms ben ik zwak
soms ben ik onmachtig
leeuwen en beren
blijven proberen
mij te bezeren
ik kan me niet verweren
soms durf ik veel
soms durf ik alles
soms kan ik veel
soms kan ik alles
maar vaak ontbreekt mij de kracht
om door het duister van de nacht
licht te zien ondanks de angst
die mij menigmaal verkrampt.
Dan hoor ik mensen op de trap
boeven in de kamer
eeen vrouw steelt mijn sap
een man steelt de hamer.
en mijn kind moet ik beschermen
dus ik ga naar beneden
doe de lamp aan, zachtjes kermend
niemand hier te zien
en ik controleer de sloten
en de deuren en het raam
er is nooit bloed vergoten
maar stel, wat dan?
en dan schrik ik wakker in de ochtend
dan lach ik om mezelf
en zeg als je zo bang bent,
ben je op de helft!