Als vandaag je laatste dag zou zijn, wat zou je willen doen,
Gaf je iemand dan een klap of een liefdevolle zoen?
Ging je naar een heel ver land, of toch maar dichterbij,
Maakte je iemand droevig of toch maar liever blij.
Ging je vlug naar buiten, naar de mensen die je kent.
Of bleef je liever binnen, bang voor je wie je bent.
Zou je liever zingen en dansen op het plein,
Of zou het eerder stil en ingetogen zijn.
Zei je sorry tegen mensen die je aandeed veel verdriet,
Of zei je gewoon niets omdat je ze verliet.
Zou je dingen zeggen die je nog tegen niemand hebt vernoemd,
Of hield je het voor je eigen, naar de eeuwigheid verdoemt.
Ik lig er vaak aan te denken, hoe gaat het verder gaan,
Als de dag van morgen niet meer zou bestaan.
Maar ik ga zolang niet wachten en blijven zitten met de vraag.
Ik ga je het nu al zeggen, mijn god ik zie je graag.
werner