Korenhalmen buigen lenig
wiegend in de warme wind
golvend gouden velden
door het korenbloemelfje bemind
Een graselfje maakt van los geweven stengels
een mooie bloemenkrans
en vraagt in een onbeschaamde bui
het klaverelfje ten dans
De wind speelt vrij
met zoete geuren
het lavendelelfje strooit wolkjes
van blauwe,roze en violette kleuren
Het kersenbloesemelfje gaat haar gang
ze bruist van leven
druk in de weer
elk bloempje een nieuw jurkje te geven
Driftig stoeit het hazelarenelfje
in het rond
soms fladderend
en dan weer met beide voeten op de grond
Een zacht briesje roept
het lelie-elfje tot leven
ze laat het riet ritselend bewegen
en niets houd haar tegen
De zon werpt een blik
op haar scharlaken rode rokken
het rozenelfje lijkt
wel uit een klein teer bloemenhartje getrokken
Kom dichterbij en kijk even mee
zie je al die schitterende kleuren
de natuur is een mooi decor
waarin van alles kan gebeuren