Zie een vrouw
Gebogen en oud
Lopend op straat
Moe en koud
Een stok en een hoed
Op haar grijsbedekte hoofd
Langzaam schuifelend
Van haar jeugd beroofd
Kijk nu eens wat beter
Naar haar rimpelig gezicht
Een gelukkige glimlach
Kin opgericht
Haar ogen verraden
Haar vrede en geluk
Over een heel mooi verleden
Niets maakt dat nog stuk