Het leven is als een bloem,
ben je klein en nog aan het ontluiken,
dan wil iedereen aan je ruiken.
Daarna wat groter en beter van geur,
ben je voor iedereen een bellefleur,
Maar ga je daarna wat verbleken,
dan wordt er wat minder naar je gekeken.
Droog je blaadjes en laat ze niet verdorren,
want een droogboeket kan een ieder nog bekoren.