als het zonnetje schijnt
en de lucht is blauw
zullen we gaan skaten
elke vrijdag na school niet vergeten
als we geld hebben kopen we een ijsie
met lekker weer naar de rijn
met een koele bries o zo fijn
onze wieletjes rollen van de bulten
straatje in en uit
de onderkant half veroest
's avonds pijn in de onderkuit
blauwe plekken en schaafwonden
gat in je broek niet zonde
stikkers vragen aan alle deuren
en ze vonden ons niet eens zeuren
met een plank onder je arm balanseren
uitgelachen door onze geliefde heren
doen we dit iedere vrijdag na school
en is niks ons te dol