Opeens, dooft je licht.
En heb je niet meer zicht.
Je lichaam voelt zo koud,
Iedereen om je heen rouwd.
Zo stil,
Ben je heengegaan,
Omdat je het wil?
De vogels fluiten,
Het geluid komt door de ruiten.
Buiten is er niks veranderd.
De wereld draait door.
De zon komt op,
En gaat weer onder.
De tranen zullen blijven komen.
Is er nou nergens een kraan?
Die ik dicht kan draaien?"
En die al mijn gevoelens zal verfraaien.
Jij bent nu heengegaan.
En al je zorgen zijn nu naar de maan.
Ik zal van je blijven houden.
En elke dag, elke minuut, alle jaren,
Zal ik om je blijven rouwen.
Totdat ik ook heen zal gaan.
Om weer met jou oog in oog te staan,
Ik zal wachten tot die tijd daar voor mij zal zijn.
Omdat ik nu weet dat jij hebt het daar best fijn.
Tot die tijd moet ik me tevreden stellen.
En mezelf niet meer kwellen.
Ik wacht,
Ik leef,
Ik zal gaan.