Er was eens een lief klein creatuur
Ze dacht altijd:"Vandaag slaat mijn laatste uur"
Maar wat het schepseltje niet wist
Is dat ze zich deerlijk had vergist
Want ook al voelde ze zich steeds alleen
Er was altijd een vriend om haar heen
Ook al had ze hem nog nooit gezien, de bengel
Fungeerde hij voor haar als een soort bewaarengel
Ze kerfde er het liefst op los, telkens ze wilde vluchten
Luisterde ze maar niet naar die leugenachtige geruchten
Dit jongmens besefte het niet, maar zat vol capaciteit
En wat ze evenmin besefte, was haar innerlijke schoonheid
Hoop dat ze beseft dat er altijd iemand voor haar zal zijn
Ook al is het dagelijks leven een strijd, en doet het pijn
Ja, je moet weten dat ik jou boven alle anderen verkies
Mijn kleine fan, jij, lieftallige Marlies
Je moet weten, ook al is geluk en liefde niet te koop
Het allerbeste is nog steeds gratis, en dat is hoop !!