Liefde is een traumatische ervaring
Daarvoor is geen duidelijke verklaring
Verliefd wordt je niet zomaar
En je bent er ook niet zo mee klaar
Zij was een prachtige vrouw
Haar liefde bracht je in het nauw
Je vond jezelf niet mooi genoeg
Maar toen kwam het moment dat jij haar vroeg
Ze keek in je ogen
Je voelde je tranen opdrogen
Ze keek je aan met haar mooie gezicht
Dat prachtig oplichtte in het licht
Haar haar zat in een staart
Ze speelde open kaart
Je hart bonkte enorm
Het leek wel een donderstorm
Ze zei met haar prachtige stem dat ze van je hield
Ze had je hart niet vernield
Maar ze had je hart verblijd
Van alle problemen bevrijd
Je voelde de liefde naar je hart stromen
Je zag haar ook naar je toe komen
Ze pakte je vast
Duwde je tegen de kast
En had een prachtige blik
Niet een vol met schrik
Maar met verblijding
Het was de voorbereiding
Op een kus
Waarvan jullie wegvlogen als een mus