Ik wil mijn kamer niet opruimen..
ik kan de deur niet sluiten,
er is zoveel rommel op de grond
ik kom haast niet meer buiten.
Ik wil het gras niet maaien,
het is bijna één meter hoog..
en het onkruid is zo overvloedig,
ze rijken bijna tot aan de regenboog.
Ik wil de post niet halen,
dat heb ik in vele dagen niet gedaan
de bus zal wel vol met rommel liggen,
dat ik de postman gewoon laat begaan.
Ik wil het gazon niet rieken,
ik heb het niet meer gedaan sinds vorig jaar,
er zijn genoeg bladeren over,
in het hoge gras, ja daar!
Ik wil mijn huiswerk niet maken,
heb je dat gehoord?
Ik doe het wel een andere keer,
als mijn broertje mij niet meer stoort.