Hopeloze schyzo,
zo’n stemming in je hoofd.
overleef je zelf niet, zelfs
als je wint zal gesneden hout
toch drijven.
Veel te bieden heb je niet,
gratis uitzwaaiservice als je vertrekt
zonder vrienden van het station,
alsof dat iets vervangt.
Is meer een kukel kunstje
in de ochtend
Haar mieters verwijfd loopje
make-up als een hoer, jij rakelings
naar binnen.
Heb jij al vrienden in je kring?
ben je blind of open ingericht
weet jouw dag wel van
het donker.
Ik neem mijn lief op de achtergrond.
dat valt niet zo op.