Neem en ga. Je kruiste dit pad en
zal nu met vandaag verdwijnen;
laat mijn morgen ongeschonden,
mijn toekomst van eeuwig hoop
voorzien en mij met een gewist geheugen
een nieuwe straat ingaan; de doornen
aan je steel hebben al teveel bloed laten
stromen. Al mijn rood droop samen
met de liefde voor jou naar niets.