Recht op leven
Kinderen spelen op straat
plotseling
een dreun
dan een ijskoude stilte
als voor een gruwelijk eind
Een schreiende vrouw
een teken
van al het leed
geleden door hun kinderen
geboren in een wereld
met te veel
ijskoude mensen
Is een leven
een echt leven
voor hen
teveel gevraagd???
Geen ijskoude wereld
Maar een wereld
waarin alle kinderen
zich kunnen koesteren
in het warme
vuur van de vrijheid
in een veilige wereld
Voor iedereen
Voor altijd
Het recht op een leven...
Mensenrechten, worden nog altijd geschonden op vele plaatsen, op vele manieren in heel de wereld.
Dit gedicht is geschreven als ondersteuning van het werk van Amnesty International en alle anderen die zich inzetten ter bescherming van de rechten van de mens.
En ook voor hen, die de slachtoffers zijn van de schending van de mensenrechten...