Onder de velen jassen
en een dik pak sneeuw
met nog enkel ogen
die aan de buitenlucht
worden opengesteld
zie ik mensen lopen
sneeuwballen gooien
sneeuwpop maken
en veel grappen maken
Langzaam loop ik naar hun toe
ze draaien hun hoofd mijn richting op
en kijken naar me
afvragend wie die jongen is
onder het dikke pak van jassen
Langzaam doe ik een jas uit
zet mijn muts af
doe handschoenen aan
en gooi een lachend een sneeuwbal
in het gezicht van de jongen
die dacht mij niet te kennen
maar het toch doet