toeeeeeeeeetoeeeeeeeeeeee
Duizenden grote stierenbeesten
Bonkten hun hoofden in het glimmend metaal
Ze ademden snel
Luid
Choekkechoekechoek nasaal
Boven hen zaten smalende elfjes
Met grote zwepen
Slaan en slaan en slaan
Sneller, sneller riep de roodgoude kerstman voldaan
Choekkechoekechoekchoekechoekechoek
En achter hen bengelde een doodse grijze wagon
Met uitgemergelde lijven, in zebrapadenstof
Slachtoffers van een oorlog die jaren geleden al begon
Hun ogen glazig en leeg
Hun huid koud en grof
Duizenden grote stierenbeesten
Bonkten hun hoofden in glimmend metaal
Ze ademden snel
Luid
Nasaal
Daar reed een doodgewone trein…
En eens stonden er paddo’s langs de weg…