Vriendschap is begrijpen en een luisterend oor
Is afstand en vrijheid
en aandacht hiervoor
Is geven en delen en er zijn
Door alle omstandigheden, lachen verdriet en pijn.
Laat je niet vallen en vergeet je niet
Is er altijd wanneer je diegene nodigt hebt
en staat voor je klaar
Je kan er je ei kwijt en dat is een fijn gebaar
Liefde is geven, nemen en delen
en samen bespreken
Is aandacht en vrijheid en vooral ook openheid
Is vertrouwen, bindend en opbouwen
Is knus, is een knuffel
is ook afstand op zijn tijd
Is waarderen, geloven, luisteren en begrijpen
Door alle omstandigheden heen
Liefde is ook humor, verdriet en pijn
Liefde is helend en tijd voor elkaar
Vooral ervoor elkaar zijn
Door diepe dalen, in ziekte, gezondheid en pijn,
Dat als ik zal aankloppen dat jij daar zal zijn.