Floris
Die grote goeie goedzak,
Die ravenzwarte, snoop,
Die knuffel zonder sores,
Altijd op z’n gemak,
Met aristocratische stappers
Zo stond eens in een boek,
Want het patroon van tenenkussens,
verwijst hem naar die hoek,
Jawel!
'als bij de mens de hand
kan men de poot lezen van de kat,
Zodoende kwam ik erachter,
Het is een "voorname" schat!
Maar voornamelijk een knuffel,
Van de ravenzwarte tak
Die nooit ruzied met de buurkat,
Ook al eet die uit z’n bak.