Dwaze poppenmeester, je laat je poppen dansen uit de maat.
Geen onrust wees daar maar op gerust.
Dwaze poppenmeester, vele malen is je facade doorgeprikt.
De wegen reeds ingeslagen vereningen alle emoties.
Dwaze poppenmeester vanwaar dan toch die lach.
Een doch meesterlijk plan eindigt in helemaal niets.
Door velen geraadpleegd orgaan vervormt ziel.
Alles is vergeefs als de dwaze poppenspeler blijft.
Vanaf de zijlijn gadegeslagen momenten zullen blijven.
Zielig dat is het woord, maar spijtig men ziet het niet.
Gehoon en gelach wordt gegeven aan evenwicht in dit leven.
Poppenmeester van goud o gij zijt zo oud waarom
verschijnt gij niet eens uit eindelijk het woud.
Nee, sprookjes bestaan niet ook al lijkt het soms echt.
De eenvoud is overschreden, leerzaam wordt het proces.
Er is geen gerechtigheid vanuit een onzichtbare visie.
Elke misstap was bedoeld, maar nooit zo dat jij het bevat
want, poppenmeester je bent wat je hebt, mislukte pop