Een maagdelijk wit blad papier,
zonder gevoelens en zonder vertier.
Met elke zin die ik erop schrijf,
voor mij een aangenaam tijdverdrijf.
Zin na zin wordt het gevoeliger,
wordt het door emoties een stuk woeliger.
De levensweg van een mens begint op dezelfde manier,
nog niets ervaren maar elke seconde komt ook hier.
Voor de één wordt dit een heuse roman,
de ander krijgt slechts een veeg uit de pan.
Niet ieder boek kan een bestseller zijn,
daarom voor God enig begrip als jouw boek
er één is geschreven vol hartepijn.