Waarom wil je het leger nou weer in
Doe eens niet zo stom
je halve familie ligt al om
Je begrijpt het niet
anders kan het niet
zonder HET gevecht kan ik niet
Ik wil mijn grenzen kennen
wanneer zeg ik stop
of eindig ik met een kogel in m'n kop
Het is een oorlog in mijzelf
met vastgestelde grenzen door mijzelf
Ik wil weten of ik ze ga verleggen
als burger zal ik ze naast me leggen
Hoeveel kan ik zien
hoeveel kan ik aan
zal ik mezelf kunnen verstaan
Of word ik anders
draai ik door
Vergeet ik mijn grenzen
en sla ik door
Dit alles moet ik weten eer ik sterf
ik wil niet leven in schijn en bederf
De goede kant van het leven ken ik al
Nu nog de negatieve, ik voel het al
------------------------------------------
Geschreven na een gesprek met een vriendin